דוחן וירקות אפויים או - איך מכינים מנה חדשה משאריות

את המנה הבאה אילתרתי בשלוש דקות משאריות שהיו במקרר, ויצא כל כך טעים שמיהרתי לכתוב לפני שאשכח
זו גם דרך מעולה לחמם אוכל מהמקרר אם גם לכם אין מיקרוגל :)
מי לא מכיר את הסיטואציה:
צהריים.... (או אולי ערב)
יש אוכל מאתמול במקרר אבל לא מתחשק לאכול אותו
בא לך משהו אחר
או שאולי הילדים מתלוננים- מה, שוב אותו דבר???
אז מה עושים? להתחיל לבשל מחדש? 
וגם, מה עם האוכל שכבר הכנו?
אז לא צריך לבשל אוכל חדש, אפשר לייצר מנות חדשות ממה שכבר קיים
הנה דוגמא אחת לניצול שאריות, אתם יכולים להשתמש בכל היצירתיות שלכם ולהמציא מנות אחרות
 
מרכיבים:
דוחן מבושל (אפשר גם אורז/ קינואה/ כוסמת/ קוסקוס)
ירקות אפויים בתנור (מה שיש - בטטה, חציל, בצל, שומר, ברוקולי, כרובית)
2-3 כפות טחינה גולמית
אבקת שום
מלח הימאליה גס או מלח אטלנטי
אפשר גם לתבל כמובן בכל טעם אחר שמתחשק

מחממים מחבת גדולה וכבדה עם מעט שמן זית
מוסיפים טחינה גולמית
על אש גבוהה מוסיפים את הירקות ומערבבים במשך 2-3 דקות כדי שיקבלו מכת חום
מוסיפים את הדוחן, מערבבים, מנמיכים קצת את האש ומחכים שהכל יתחמם

אפשר להגיש עם פטרוזיליה קצוצה