לחם עדשים קינואה ללא גלוטן

החלק הכי ארוך בהכנת הלחם הזה הוא ההשריה, אחכ זה ממש ממש קל, טוחנים הכל יחד ולתנור.
יוצא לחם דחוס, טעים כמו עוגה, ואפשר לשחק המון עם הטעמים שלו.
למשל להוסיף עשבי תיבול ועגבניות מיובשות, לפזר שומשום למעלה, או להטביע חצי ראש שום מקולף.
אפשר להחליף את הקינואה או האמרנט בדוחן, או בעוד כוס עדשים, אבל השילוב האידיאלי לדעתי מבחינת איזון הטעמים הוא זה שרשום כאן במתכון.
בעדשים כתומות יש חלבון איכותי, סיבים תזונתיים  ויטמין A, מגנזיום ווטימינים מקבוצה B ו-C.
הן דלות בקלוריות, גורמות לתחושת שובע לאורך זמן ובכך מסייעות לשמירה על המשקל ומאזנות את רמות הכולסטרול בדם. 
האמרנט עשיר בברזל, נחושת, מגנזיום, וויטמינים A ו- C. תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים (פי שלושה מחיטה) והוא מכיל פי שניים יותר סידן מאשר חלב פרה!
קינואה ודוחן מכילים חלבון מלא, סיבים, נוגדי חמצון וגם ויטמינים רבים
מה צריך

 כוס קינואה אדומה/לבנה 

1 כוס אמרנט או דוחן (ניתן להמיר בכוס נוספת של קינואה במקום, או להפך, להחליף את הקינואה)

1 כוס עדשים כתומות

¾ כוס מים

¼  כוס חלב צמחי לא ממותק

¼  כוס שמן זית

2 כפות חומץ תפוחים / מיץ לימון

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית סילאן / דבש

כפית מלח

½ כוס של זרעים/ אגוזים או תוספות אחרות לפי הטעם

 

איך מכינים

משרים קינואה, דוחן ועדשים במים למשך הלילה או מינימום 3 שעות

מסננים וטוחנים בבלנדר חזק יחד עם הנוזלים במתכון (מים, חלב ושמן) עד למרקם חלק כמה שיותר.

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. 

מרפדים תבנית לחם בנייר אפייה משומן, שופכים את הבלילה פנימה כמעט עד למעלה, מברישים עם שמן זית ומפזרים אם רוצים שומשום ומלח גס.
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך שעה ורבע, יש לבדוק עם קיסם שהוא יוצא יבש לגמרי 

כל תנור מפזר את החום בצורה מעט שונה לכן יכול להיות שייקח לכם יותר זמן, במידה והקיסם יוצא רטוב החזירו לכמה דקות נוספות באותה טמפרטורה.

כשהלחם עוד חם משחררים אותו מהתבנית בעדינות אבל לא לפרוס, רק לאחר שהוא מתקרר לחלוטין פורסים לפרוסות דקות - אתם אמורים לקבל 20 פרוסות.

ניתן לשמור בהקפאה בקופסת פיירקס