הכי כיף להתחמם בחורף עם מרק טעים
מרק בטטה יכול להיות קצת משעמם, אבל המתכון הזה כל כך עשיר בטעמים, שכל ביס ירגיש לכם כמו טיול במזרח הרחוק
הוא חריף, אז מי שלא אוהב יכול להוריד מכמות הקארי
הבטטות נאפות בתנור כדי להוציא את מקסימום המתיקות שלהן, אך שימו לב כי לחולי סכרת עדיף לצרוך בטטה מבושלת ולא אפויה, בגלל הערך הגליקמי הגבוה, וזו בהחלט אופציה לבשל את הבטטות ללא אפיה קודם.
מרק בטטה חריף / עידו אפלבאום
מצרכים:
1.5 בטטות שלמות לא מקולפות
כרישה אחת פרוסה דק, רק החלק הלבן
3 גזרים פרוסים דק
תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
4 שיני שום קלופות ומעוכות
2 כפות משחת קארי ירוק (פחות אם אתם לא אוהבים חריף)
3 פרוסות פלפל צ'ילי אדום (אפשר לוותר)
5 ס"מ ג'ינג'ר טרי קלוף ופרוס
5 ס"מ כורכום טרי קלוף ופרוס
מלח ופלפל שחור
1 ליטר מים
2 כפות שמן זית לטיגון
250 מ"ל (קרטון קטן) קרם קוקוס (ארויידי)
1/2 כף אבקת כורכום
3 כפות קוקוס טחון
הצעת הגשה:
גרעיני דלעת וחמניה, שומשום ושמן שומשום
הכנה:
צולים את הבטטות ב 190 מעלות עד לריכוך מוחלט, הופכים מידי פעם על התבנית. מוציאים, פותחים בסכין ומוציאים את תוכן הבטטות מהקליפה
מטגנים ללא השחמה, כעשר דקות בלהבה בינונית את הירקות עם משחת קארי
מוסיפים את תוכן הבטטות ומערבבים
מוסיפים מים, מלח ופלפל
מבשלים 30 דקות, מוציאים את הצ'ילי מהסיר וטוחנים את הכל בעזרת בלנדר מוט
מוסיפים כורכום, קרם קוקוס וקוקוס טחון ומבשלים 20 דקות נוספות
קולים על מחבת יבש למשך 20-30 שניות את הגרעינים והשומשום, מפזרים על המרק יחד עם כמה טיפות שמן שומשום
מתענגים על כל ביס...