הכוסמת בעלת ערך גליקמי נמוך יחסית לדגנים, עשירה בנוגדי חמצון, חלבון איכותי וסיבים תזונתיים, מכילה מינרלים כמו אבץ, ברזל, סלניום ומגנזיום וגם וויטמינים מקבוצת B.
בנוסף היא עשויה לסייע בהורדת הכולסטרול ובאיזון רמות הסוכר.
היא נפוצה בכל העולם, בצרפת מכינים מקמח כוסמת קרפים מעולים שנקראים "Galette de sarrasin"
ברוסיה ובמזרח אירופה מכינים ממנה דייסה מלוחה או מתוקה (קַאשַה) ופנקייק רוסי (בליני), וביפן משתמשים בה להכנת אטריות הסובה.
באיטליה היא משמשת להכנת פסטה הנקראת "פיצוקרי".
דווקא בבישול רגיל היא לא ממש טעימה, קשה להפטר מטעם הלוואי המריר, אבל בתנור זה יוצא מעולה
כמו עם כל הדגנים והקטניות אני ממליצה לשטוף במסננת לפני השימוש