מה צריך?
500 גרם שעועית אדומה/ לבנה/ חומה/ אזוקי/ מש/ חומוס
2 כפות שמן זית
1 בצל סגול בינוני, קצוץ
1 פלפל אדום גדול, קצוץ
1 כרישה, קצוצה (החלק הלבן בלבד)
2 גזרים בינוניים, קלופים וקצוצים
2 מקלות סלרי, קצוצים
1/2 כפית מלח, 2 כפיות כמון טחון, 2 כפות אבקת צ'ילי, 1/2 1 כפיות פפריקה מעושנת, 1 כפית אורגנו מיובש
4 שיני שום קצוצות
400 גרם עגבניות משומרות בקוביות (מצנצנת זכוכית- לא קופסת שימורים)
2 כוסות מים
1 עלה דפנה
2 כפיות מיץ לימון
לקישוט:
כוסברה טרייה, קצוצה
איך מכינים:
מניחים את השעועית בקערה, מוסיפים שפע מים ומשרים למשך 12-24 שעות, בקיץ עדיף להחליף מים פעמיים או שלוש ביום.
מסננים ומבשלים בשפע מים כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהשעועית רכה. מסננים ושומרים בצד. (לחילופין- משתמשים בקפואה)
יוצקים שמן זית לסיר גדול ומטגנים בו בצל, פלפל, כרישה, גזר, סלרי ומלח. מערבבים וממשיכים לאדות 7-10 דקות, עד שהבצל הופך שקוף והירקות מתרככים.
מוסיפים שום, אבקת צ'ילי, כמון, פפריקה ואורגנו, מערבבים ומאדים דקה נוספת.
מוסיפים לסיר עגבניות, שעועית, מים ועלי דפנה. מערבבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, ממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת או יותר תוך כדי ערבוב מדי פעם ומגישים