תבשיל שעועית חצילים וכרישה

ירקות ופירות אני מזמינה ישירות מהמשק
זה מגיע הכי טרי שאפשר, נקטף ממש באותו היום, ואין פערי תיווך של רשתות השיווק.
בכל הזמנה אני משתדלת להזמין לפחות ירק אחד שעוד לא ניסיתי, ואז ליצור ממנו מנות חדשות.
ככה חושפים את עצמנו ואת המשפחה לטעמים חדשים, מרקמים וצורות.
הפעם קיבלתי שעועית תאילנדית סגולה
האמת שהיא נראתה קצת מוזרה, טעמתי אותה טריה והטעם לא ריגש במיוחד, ככה שזנחתי אותה במקרר כמה ימים.
היום הרגשתי שהגיעה המוזה, ויאללה למטבח.
היא צריכה קצת בישול כדי להתרכך, אבל אני אוהבת להשאיר אותה יותר קריספית
אם תעדיפו שממש תתרכך- תוסיפו זמן בישול
אפשר להכין את המנה עם כל סוג אחר של שעועית טריה, ואם אין אז אפשר קפואה - פשוט לבשל בישול קצר מאוד.
מה צריך?
חבילה של שעועית טריה (ירוקה/ הילדה/ תאילנדית וכו') או שקית שעועית קפואה
בצל גדול סגול או לבן 
כרישה 
חציל גדול
ראש שום 

לתיבול יש שתי אפשרויות, ואפשר גם לנסות כיוון אחר שאוהבים
למנה בסגנון תאילנדי: שקית של רוטב קארי ירוק Aroy D (שימו לב הוא לא טבעוני) או קרטון קטן של קרם קוקוס + כף אבקת קארי ומעט אבקת צ'ילי לפי הטעם
למנה בסגנון איטלקי: חצי בקבוק של עגבניות מרוסקות (למשל mutti) + שתי כפות עשבי תיבול יבשים כמו בזיליקום, אורגנו, תימין או תערובת תבלין פרובאנס. אפשר לחילופין גם 2-3 כפות פסטו מוכן, מומלץ להוסיף גם צ'ילי גרוס אם אוהבים חריף

איך מכינים?
חותכים את הירקות לקוביות גדולות, ואת השום לפרוסות
מחממים 3 כפות שמן זית במחבת רחבה, ומטגנים את הבצל והכרישה
כשהם משחימים מעט, מוסיפים שום ומערבבים דקה, מוסיפים את החציל ומערבבים היטב. אין צורך להוסיף שמן למרות שנראה בהתחלה שחסר, החציל יסתדר מצוין גם ככה
אחרי 5 דקות, כשרואים שהחציל כבר התחיל לקבל צבע ולהתרכך, מוסיפים את הנוזלים שלנו - קארי/ קוקוס או עגבניות ואת התבלינים
מוסיפים את השעועית, מערבבים היטב, מכסים ומנמיכים את האש
כעת נדרשות לפחות 10 דקות של בישול, תלוי במידת הרכות שתרצו לשעועית שלכם
מידי פעם בדקו את המחבת, אולי צריך להוסיף קצת נוזלים - אם כן, חצי כוס מים תספיק כאן
מכבים את האש, מוסיפים מלח לפי הצורך ומפזרים מעל בזיליקום קצוץ
אפשר להגיש עם אורז בסמטי, או אם אתם כמוני נמנעים מפחממות - זו מנה בפני עצמה שלא צריכה שום דבר ליד, רק סלט פפאיה אולי ;-)