מיה הבת האמצעית שלי מאוד אוהבת טופו
היא מוכנה לאכול טופו בכל יום
ולא שיש לי התנגדות לסויה, אם היא אורגנית ולא מהונדסת זה סה"כ מזון בריא ומזין, אבל ממש לא מומלץ לצרוך אותו על בסיס יומי.
במחשבה הזו יצאתי לחיפוש אחרי תחליפים שיעמדו בדרישות הבריאות המחמירות שלי :) ודרישות הטעם הבלתי מתפשרות שלה...
אז בעצם, סויה זו קטניה, ואם מכינים ממנה טופו למה שלא נכין מקטניות אחרות??
את המתכון הזה אפשר להכין עם כל קטניה, חומוס, עדשים ירוקות, שעועית ואפילו אפונה.
עם כל קטניה תקבלו צבע וטעם שונים, וכדאי לנסות ולמצוא את הסוג שהילדים יאהבו.
אחרי ההכנה הראשונית הקלילה, אפשר לעשות עם זה כל מה שתרצו, לטגן, לאפות, להשרות במרינדה, לצלות על האש ועוד.