אפיגנין: מזון לתמיכה בריפוי סרטן

אפיגנין הוא פלבונואיד שמהווה נשק טבעי נגד מחלות לב, נגד סוגי סרטן מסוימים (בעיקר לוקמיה, סרטן הערמונית וסרטן השד) וכן נגד הזדקנות מואצת. יש מי שסבור כי אפיגנין "הופך את השעון של הגיל הכרונולוגי" ומצעיר אותנו. איך ניתן לקבל אפיגנין בצורתו הטבעית וכיצד הוא מיטיב עם הגוף?
מקורות מזון לאפיגנין
הפלבונואיד אפיגנין מצוי בפירות, ירקות, תבלינים והרבה עשבי תיבול. תזונה עשירה באפיגנין מפחיתה סיכון לבעיות לב בעתיד, כמו גם לבעיות נוירולוגיות וסרטן . מקורות מזון טובים לאפיגנין הם
פירות הדר
קמומיל
ליקוריץ
ציפורן
כוסברה
פטרוזיליה
סלרי
פלפל שחור
רוזמרין,
אורגנו,
תימין,
בזיליקום
מליסה
ארטישוק
תרד
נענע ומנטה
יין אדום
 
אפיגנין היא גם תרופת סבתא למחלות לב וללחץ דם גבוה
לאפיגנין יש השפעה מרגיעה על מערכת העצבים המרכזית מה שמוריד לחץ דם גבוה נמוכה יותר. למעשה, ההשפעה המרגיעה של תה מפרחי קמומיל בעיקר מיוחסת ליכולת של האפיגנין בצמח לווסת את קולטני GABA במוח ולהשרות תחושת רגיעה שלווה.