קארי ירקות תאילנדי

האוכל האהוב עלי בעולם הוא האסייתי
אני מכורה לסושי, לתבשילים הודים ולמנות אסייתיות
מוכנה לאכול אותם כל יום
יש בהם שילוב של כל מה שאני אוהבת - חריף, מתובל, ירקות, ויחד עם זאת מזין ובריא ולרוב גם לא משמין
בדרך כלל נוטים לחשוב שצריך להשקיע המון עבודה בהכנה של מנות כאלה, אבל אני תמיד מוצאת קיצורי דרך
אחד הקיצורים המוצלחים ביותר הוא רטבי קארי מוכנים למשל של בלו אלפנט או של חברת ארוי-די, זו שמייצרת את קרם הקוקוס בקרטון הירוק.
אפשר למצוא אותם במדפים האסייתים במרכולים
אם לא תשיגו, אפשר לתבל לבד לפי הפירוט בהמשך
שימו לב שזה יוצא חריף!! אם רוצים פחות חריף- אפשר להשתמש רק בחצי שקית של הרוטב ולהוסיף במקום קרם קוקוס, או להכפיל את כמות המצרכים (מלבד הרוטב)
שימו לב 2#: הרוטב צמחוני אבל לא טבעוני כי הוא מכיל רוטב דגים. אם רוצים טבעוני- מתבלים כפי שמפורט בהסבר למי שלא השיג את הרוטב, כמובן ללא רוטב דגים

אפשר להתפרע עם הירקות לפי מה שאוהבים או שיש בבית, אפשר לוותר על חציל אם לא רוצים ולהחליף בברוקולי, כרובית, שעועית ירוקה, אפילו בטטות (שמצריכות בישול יותר ארוך)
 

מה צריך:
2 חצילים בינויים - שטופים וחתוכים לקוביות גדולות, אפשר לצלות בתנור עם מעט שמן זית לפני הבישול, או לטגן ולהניח בצד
2-3 גזרים שטופים, חתוכים לחצי (לרוחב) ואז פרוסים לאורך
3-4 שיני שום פרוסות
כרישה - חותכים לאורך, שוטפים, ואז פורסים לחצאי עיגול
למי שאוהב חריף מאוד - פלפל צ'ילי חתוך לאורך
אופציה - טופו חתוך לקוביות

שקית רוטב קארי אדום/ ירוק
או לחילופין: קרטון של 250 מ"ל קרם קוקוס, שן שום כתושה, רבע כפית כמון וכורכום, כפית פלפל צילי אדום מיובש/ קאיין, מספר גבעולים של עשב לימון, מלח/ רוטב סויה, מספר פיסות שורש גלאנגל ועלי כפיר ליים (לא חובה אם לא משיגים, אבל יש בחנויות האסייתיות וזה בהחלט משדרג), 2 כפיות סוכר, 2 כפות רוטב דגים (להוריד אם רוצים טבעוני), כמה עלי בזיליקום תאילנדי או רגיל

איך מכינים:
מטגנים את הכרישה במעט שמן זית, עד שנעשית קצת שקופה
מוסיפים גזר וטופו, מטגנים 5 דקות תוך ערבוב
מוסיפים חצילים צלויים, שום ומערבבים היטב, אם רוצים אז גם צ'ילי
כעת מוסיפים את הרוטב או קוקוס ותבלינים
מערבבים ומבשלים כרבע שעה
טועמים ומוסיפים מלח אם צריך או רוטב סויה/ רוטב דגים

מגישים חם עם אורז מלא, לימון והרבה כוסברה קצוצה