לחם בננה עם אופציה טבעונית וללא גלוטן
אצלי בבית מאוד אוהבים בננות אבל יש לנו שריטה, אנחנו אוכלות אותן רק כשהן ממש גבוליות, דקה אחרי שזה כבר לא בוסר אבל עדיין לא רך בכלל. ככה שתמיד נשארות המון בננות שלא רוצים לאכול... חלק אני מקפיאה לשייקים, וחלק הופכות לפנקייק, לחם, עוגות... הבת שלי שלא אוהבת בננות תמיד שואלת אותי בחשדנות - זה עם בננה?? בקיצור, זה המתכון האולטימטיבי ללחם בננה עם אפשרות לטבעוני ללא גלוטן. בהבטחה, הוא הכי טעים שתכינו אי פעם. הוא לח, רך ודחוס, והוא קל להפליא להכנה, אין צורך בהחלפת ביצים. עם קצוות מקורמלים...
כוסמת וירקות בתנור
הכוסמת בעלת ערך גליקמי נמוך יחסית לדגנים, עשירה בנוגדי חמצון, חלבון איכותי וסיבים תזונתיים, מכילה מינרלים כמו אבץ, ברזל, סלניום ומגנזיום וגם וויטמינים מקבוצת B. בנוסף היא עשויה לסייע בהורדת הכולסטרול ובאיזון רמות הסוכר. היא נפוצה בכל העולם, בצרפת מכינים מקמח כוסמת קרפים מעולים שנקראים "Galette de sarrasin" ברוסיה ובמזרח אירופה מכינים ממנה דייסה מלוחה או מתוקה (קַאשַה) ופנקייק רוסי (בליני), וביפן משתמשים בה להכנת אטריות הסובה. באיטליה היא משמשת להכנת פסטה הנקראת "פיצוקרי"....
לחם עדשים קינואה ללא גלוטן
החלק הכי ארוך בהכנת הלחם הזה הוא ההשריה, אחכ זה ממש ממש קל, טוחנים הכל יחד ולתנור. יוצא לחם דחוס, טעים כמו עוגה, ואפשר לשחק המון עם הטעמים שלו. למשל להוסיף עשבי תיבול ועגבניות מיובשות, לפזר שומשום למעלה, או להטביע חצי ראש שום מקולף. אפשר להחליף את הקינואה או האמרנט בדוחן, או בעוד כוס עדשים, אבל השילוב האידיאלי לדעתי מבחינת איזון הטעמים הוא זה שרשום כאן במתכון. בעדשים כתומות יש חלבון איכותי, סיבים תזונתיים ויטמין A, מגנזיום ווטימינים מקבוצה B ו-C. הן דלות בקלוריות, גורמות...
חלב שיבולת שועל עם אופציה ללא גלוטן
כבר הרבה מאוד שנים שאני לא שותה חלב פרה. זה התחיל ברגישות ללקטוז אבל המשיך בהבנה שזה מזיק ומיותר לנו. על הקפה אף פעם לא הצלחתי לוותר, אז במשך שנים הסתפקתי בקפה ללא חלב, פשוט כי לא היה אז את המגוון שקיים היום בחנויות. אז היום באמת שיש המון אופציות, אפשר למצוא בקלות סוג שאוהבים, אבל כמעט בלתי אפשרי למצוא סוג בריא באמת. חלק מהמותגים מוסיפים המון סוכר וקל לזהות אותם בזכות המדבקה האדומה, אבל גם הסוגים ללא סוכר מכילים כולם שמן חמניות או שמן מעופש אחר שמהוא מזון דלקתי. קל מאוד להכין לבד בבית! אפשר...
טופו עדשים כתומות
מיה הבת האמצעית שלי מאוד אוהבת טופו היא מוכנה לאכול טופו בכל יום ולא שיש לי התנגדות לסויה, אם היא אורגנית ולא מהונדסת זה סה"כ מזון בריא ומזין, אבל ממש לא מומלץ לצרוך אותו על בסיס יומי. במחשבה הזו יצאתי לחיפוש אחרי תחליפים שיעמדו בדרישות הבריאות המחמירות שלי :) ודרישות הטעם הבלתי מתפשרות שלה... אז בעצם, סויה זו קטניה, ואם מכינים ממנה טופו למה שלא נכין מקטניות אחרות?? את המתכון הזה אפשר להכין עם כל קטניה, חומוס, עדשים ירוקות, שעועית ואפילו אפונה. עם כל קטניה תקבלו צבע וטעם שונים, וכדאי לנסות...
מרק בטטה חורפי חריף
הכי כיף להתחמם בחורף עם מרק טעים מרק בטטה יכול להיות קצת משעמם, אבל המתכון הזה כל כך עשיר בטעמים, שכל ביס ירגיש לכם כמו טיול במזרח הרחוק הוא חריף, אז מי שלא אוהב יכול להוריד מכמות הקארי הבטטות נאפות בתנור כדי להוציא את מקסימום המתיקות שלהן, אך שימו לב כי לחולי סכרת עדיף לצרוך בטטה מבושלת ולא אפויה, בגלל הערך הגליקמי הגבוה, וזו בהחלט אופציה לבשל את הבטטות ללא אפיה קודם.
קינואה למתחילים ושדרוג דובדבנים למתקדמים
למה בכלל לאכול קינואה? הקינואה נחשבת במטבח לדגן, אבל זה למעשה זרע שמכיל חלבון מלא, ברזל, סיבים תזונתיים, זרחן ומגנזיום. היא יכולה להיות ארוחה מלאה בפני עצמה, ותחליף מעולה גם לחלבון מהחי וגם לפחממות (כמו חיטה, אורז ותפוח אדמה). היא מתאימה לרגישים לגלוטן, ולשומרי כשרות בפסח... והכי חשוב? קל מאוד להכין וזה אפילו טעים. יש שתי דרכים בסיסיות להכין קינואה, אבל קודם כל שוטפים היטב במסננת
לחם כוסמת טף מהיר ללא השריה
יש המון מתכונים ללחם כוסמת, וזה תמיד דורש השריה של לילה או לפחות כמה שעות אבל מה לעשות שלא תמיד אנחנו מתוכננים מראש, ולפעמים מתעוררים בבוקר עם קרייבינג מטורף ללחם טעים עם קראסט וציפוי גרעינים? :) אז את הלחם הזה מכינים במהירות, חמש דקות עבודה וחצי שעה בתנור אחכ צריך לחכות שיתקרר כדי לפרוס אפשר לשמור עטוף במגבת למשך כמה ימים או להקפיא אחרי שפרסתם ולחמם בטוסטר תצטרכו קמח כוסמת - אפשר לקנות קמח אבל יותר טעים לטחון לבד בבלנדר, זה באמת ממש קל וקמח טף דק או מלא, אפשר גם להחליף אותו בקמח אחר או עוד...
תבשיל שעועית חצילים וכרישה
ירקות ופירות אני מזמינה ישירות מהמשק זה מגיע הכי טרי שאפשר, נקטף ממש באותו היום, ואין פערי תיווך של רשתות השיווק. בכל הזמנה אני משתדלת להזמין לפחות ירק אחד שעוד לא ניסיתי, ואז ליצור ממנו מנות חדשות. ככה חושפים את עצמנו ואת המשפחה לטעמים חדשים, מרקמים וצורות. הפעם קיבלתי שעועית תאילנדית סגולה האמת שהיא נראתה קצת מוזרה, טעמתי אותה טריה והטעם לא ריגש במיוחד, ככה שזנחתי אותה במקרר כמה ימים. היום הרגשתי שהגיעה המוזה, ויאללה למטבח. היא צריכה קצת בישול כדי להתרכך, אבל אני אוהבת להשאיר אותה יותר קריספית...
פנקייק חלבון טבעוני ללא גלוטן
פנקייקים טעימים ומזינים במיוחד למרות שהם טבעוניים הם מכילים הרבה חלבון בזכות העדשים, ללא גלוטן (מי שרגיש ישתמש בשיבולת שועל ללא גלוטן, אני מזמינה מאייהרב כי יותר משתלם, אבל יש גם בסופרמרקט) זרעי פשתן מחליפים כאן את הביצה, תמצאו אותם במחלקה האורגנית בסופר וכמובן אפשר גם להזמין לא חייבים את החומץ, אבל הוא מוסיף אווריריות התמרים הם למתיקות, אפשר לוותר עליהם אם מורחים ממרח מתוק או אם רוצים להכין לא מתוק
דוחן - מי אוכל מזון לציפורים?
דוחן הוא מזון בסיסי בהרבה מקומות בעולם, כולל המזרח הרחוק ואפריקה אפילו הטף שמשמש להכנת האינג'ירה האתיופית הוא זן של דוחן. זהו דגן בריא מאוד מסייע לעיכול כי הוא מכיל הרבה סיבים תזונתיים מגן על הלב בזכות תכולת מגנזיום גבוהה בעל ערך גליקמי נמוך ומייצב את רמות הסוכר בדם הוא ללא גלוטן ומכיל ברזל וחומצה פולית בקיצור, דגן בריא ומומלץ ועכשיו נשארה רק השאלה- זה גם טעים?? לדוחן עצמו אין טעם מיוחד, והיתרון שלו שהוא יכול להשתלב במאכלים שונים אפשר להגיש אותו עם מרק ירקות- כתחליף דיאטטי ונטול גלוטן...
קארי שעועית, תפוח אדמה ואפונה בחמש דקות עבודה
סגנון הבישול האהוב עלי בעולם הוא האסייתי אני מכורה לסושי, לתבשילים הודים ולמנות אסייתיות מוכנה לאכול אותם כל יום יש בהם שילוב של כל מה שאני אוהבת - חריף, מתובל, ירקות, ויחד עם זאת מזין ובריא ולרוב גם לא משמין בדרך כלל נוטים לחשוב שצריך להשקיע המון עבודה בהכנה של מנות כאלה, אבל אני תמיד מוצאת קיצורי דרך אחד הקיצורים המוצלחים ביותר הוא רטבי קארי מוכנים של חברת ארוי-די, זו שמייצרת את קרם הקוקוס בקרטון הירוק. אפשר למצוא אותם במדפים האסייתים במרכולים אם לא תשיגו, אפשר לתבל לבד לפי הפירוט בהמשך שימו...