קארי שעועית, תפוח אדמה ואפונה בחמש דקות עבודה

סגנון הבישול האהוב עלי בעולם הוא האסייתי
אני מכורה לסושי, לתבשילים הודים ולמנות אסייתיות
מוכנה לאכול אותם כל יום
יש בהם שילוב של כל מה שאני אוהבת - חריף, מתובל, ירקות, ויחד עם זאת מזין ובריא ולרוב גם לא משמין
בדרך כלל נוטים לחשוב שצריך להשקיע המון עבודה בהכנה של מנות כאלה, אבל אני תמיד מוצאת קיצורי דרך
אחד הקיצורים המוצלחים ביותר הוא רטבי קארי מוכנים של חברת ארוי-די, זו שמייצרת את קרם הקוקוס בקרטון הירוק.
אפשר למצוא אותם במדפים האסייתים במרכולים
אם לא תשיגו, אפשר לתבל לבד לפי הפירוט בהמשך
שימו לב שזה יוצא חריף!! אם רוצים פחות חריף- אפשר להשתמש רק בחצי שקית של הרוטב ולהוסיף במקום קרם קוקוס, או להכפיל את כמות המצרכים (מלבד הרוטב)
שימו לב 2#: הרוטב צמחוני אבל לא טבעוני כי הוא מכיל רוטב דגים. אם רוצים טבעוני- מתבלים כפי שמפורט בהסבר למי שלא השיג את הרוטב, כמובן ללא רוטב דגים
 

מה צריך:
2 תפוחי אדמה גדולים - קלופים וחתוכים לקוביות
כוס שעועית מבושלת מראש - אדומה או לבנה, אפשר גם סנספרוסט
כוס אפונה מבושלת/ סנפרוסט
בצל גדול קצוץ
3-4 שיני שום פרוסות
שקית רוטב קארי אדום/ ירוק
או לחילופין: קרטון של 250 מ"ל קרם קוקוס, כפית פלפל צילי אדום מיובש, מספר גבעולים של עשב לימון, מלח, מספר פיסות שורש גלאנגל (לא חובה אם לא משיגים), כפית סוכר, 2 כפות רוטב דגים (להוריד אם רוצים טבעוני)

איך מכינים:
מטגנים את הבצל במעט שמן זית, עד ששקוף
מוסיפים תפו"א ומטגנים 2-3 דקות
מוסיפים שום ומערבבים היטב
כעת מוסיפים כוס וחצי מים רותחים, מכסים ומבשלים על אש בינונית כעשר דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט
מידי פעם בודקים שיש מספיק מים ואם צריך מוסיפים
מוסיפים את השעועית, האפונה והרוטב ומבשלים עוד מספר דקות, עד שהכל רך
טועמים ומוסיפים מלח אם צריך

מגישים חם עם דוחן מבושל או אורז